Gyógyszerészek Világnapja Nyomtatás E-mail

Gyogyszereszek VilagnapjaA Gyógyszerészeti Világszervezet (International Pharmaceutical Federation – FIP) kezdeményezésére számos országban ünneplik a „Gyógyszerészek Világnapját” szeptember 25-én, 2015-ben „Gyógyszerészek az egészség szolgálatában” mottóval.

A gyógyszerészek szaktudása, a gyógyszerészeti tudományok nélkülözhetetlenek a hatékony és biztonságos gyógyszeres terápiához. Hazánkban közel 7000 gyógyszerész munkálkodik a gyógyszerkészítmény születésén, állandó és magas minőségű gyártásán és azok betegekhez való eljuttatásán. A betegek helyes gyógyszeralkalmazásának támogatása mellett egyre fontosabb gyógyszerészi feladat, hogy az orvosokkal és valamennyi egészségügyi szakemberrel együttműködve segítsük az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a kockázatok korai felismerését.  

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság hívja a gyógyszerellátásban, gyógyszeriparban, hatóságoknál, egyetemeken dolgozó gyógyszerészeket, hogy szeptember 25-én szakmai programokkal ünnepeljük hivatásunkat, ráirányítva a társadalom figyelmét az egészség szolgálatában végzett sokrétű, értékes munkánkra, és erősítve együttműködésünket az egészségügyi ellátás egyéb szereplőivel. Szeretnénk ezen a napon külön is figyelmet szentelni arra, miért fontos, hogy a betegek és egészségesek is kérdezzenek gyógyszerészüktől!

Kérjük, hogy írják meg nekünk, milyen programmal, milyen módon csatlakoznak a felhíváshoz!

 
© 2020 MGYT IB
FVTECHBLOG0808
© 2007 MGYT Adatvédelem | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség eseten nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!